25. ŠEGRTA HLAPIĆA – Branka Hollingsworth

Opis rada

Kad si sretan i sunce za tobom žuri.”
Šegrt Hlapić i njegov prijatelj Bundaš u avanturi života – ‘Čudnovate zgode šegrta Hlapića’ je svevremena priča o prijateljstvu, hrabrosti, velikodušnosti koja je, od kad je napisana 1913. godine, postala svojevrsni vodič za odrastanje generacijama djece koja uživaju u njenom čitanju.


Sven Medvešek pripovijeda uvod u knjigu


O autoru

BRANKA HOLLINGSWORTH – Od kad znam za sebe volim crtati, pa tako, nakon puno crtanja, brljanja, slikanja i čitanja slikovnica, postajem ilustratorica – oslikavam knjige, stripove, zidove, namještaj, posuđe i sve što se može zamisliti.

Crtam za Školsku knjigu, Alfu, Profil, Semaforu, Knjigu u centru, Miš itd. Ilustriram mnoge lektirne naslove, ali i slikovnice za predškolski uzrast. Za Gradsko kazalište ‘Žar ptica’ izrađujem plakate duži niz godina. I stripom se bavim od studentskih dana, a prvi komercijalni strip bio je za Večernji list u obliku pasice, pod nazivom ‘Ja šmizla’. Slijedi strip ‘Dado’ koji već petnaest godina izlazi u časopisu Smib, a strip ‘Anjina snivanja’, koji je u časopisu Modra lasta izlazio dvije sezone, 2013. godine je uobličen u strip album ‘Anja’ u izdanju Mentora. U međuvremenu, moj rad je uvršten u antologiju ‘Ženski strip na Balkanu’ među 23 strip autorice koje djeluju u regiji.

Osim crtanja, bavim se divljim šivanjem, amaterskim volontiranjem i održavanjem radionica za djecu (i odrasle) pod nazivom Plavi bor.

Živim i radim u Samoboru sa suprugom, sinom i psom Tinom.

e-mail: brankanikolich@gmail.com

tnegulic25. ŠEGRTA HLAPIĆA – Branka Hollingsworth