23. PETRICE KEREMPUHA – Petra Kožar

Opis rada

Želja mi je bila da spojim Petričino nasljeđe narodnog junaka iz srednjevjekovnih legendi s njegovim identitetom skitajućeg zagorskog veseljaka. On je lik koji živi u starim (i novim) pričama.


Cinkuši izvode ulomak iz Petrice Kerempuha kao uvodnu pjesmu koncerta


O autoru

PETRA KOŽAR rođena je 20. svibnja 1988. u Rijeci. U rodnom gradu pohađa Osnovnu školu Brajda te Osnovnu glazbenu školu Ivan Matetić Ronjgov, a nakon toga upisuje Prvu riječku hrvatsku gimnaziju.

2007. godine upisuje studij primijenjene umjetnosti na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci, smjer Primijenjena grafika. Tijekom studija sudjeluje na više skupnih studentskih izložbi i surađuje s Teatrom Rubikon, kao članica izvođačke postave za predstave InternNetWork i Sinergija 1.

2013. diplomira s temom diplomskog rada “Crtež u animaciji”. Nakon studija bavi se dječjom ilustracijom, sudjeluje u održavanju radionica i regularno surađuje s dječjim listom “Bijela pčela”.

2018. godine dovršila je svoj prvi kratkometražni animirani film “Prvi korak” u produkciji Zagreb filma. Živi i radi u Zagrebu kao dizajner video igara.

e-mail: petra.kozar5@gmail.com

tel: +385 98 99 64 358

tnegulic23. PETRICE KEREMPUHA – Petra Kožar