08. DRUŽBE PERE KVRŽICE – Kaja Kajfež

Opis rada

Tko će sa mnom onamo?“, pitanje je koje je tog kasnoproljetnog jutra na staroj trešnji gazde Marka bacilo sjeme za nešto što će kasnije postati istinska dječja avantura – velika, prava, tako neozbiljno ozbiljna, u kojoj će dječaci naučiti bit „zadružništva“ – oni sami, no i nas čitatelje. Svako ponovno čitanje Lovrakove „Družbe Pere Kvržice“ u nama budi nostalgiju za nekim prošlim vremenima kada smo i sami bili djeca, kada su svi mali problemi bili veliki a svaki je novi dan donosio nova uzbuđenja i izazove. Prvi su susreti (baš kao onaj na trešnji) najslađi i poziv su na avanturu koja će možda i u nama „odraslima“ pobuditi iskru za istraživanje nekih novih, nepoznatih, neprohodanih, teško prohodnih, obraslih, ili davno zaboravljenih puteva. Prvi su susreti obećanje da ćemo doživjeti „svakojaka čuda neviđena“, baš kao što je i junacima družbe Pero obećao, tog kasnoproljetnog jutra na staroj trešnji gazde Marka.


Jelena Pervan čita Družbu Pere Kvržice –


O autoru

KAJA KAJFEŽ je freelance ilustratorica i grafička dizajnerica iz Varaždina sa privremenom adresom u Budimpešti. Rođena je 1992. godine i od malih nogu razvija strast prema crtanju. Znatiželja prema korištenju različitih medija, naposlijetku je navodi do kupnje grafičkog tableta što njen rad preusmjerava u digitalnu domenu. Od tada, u pravilu ilustracije stvara digitalno, no teksture i digitalne kistove nastavlja razvijati analognim tehnikama.

Strast prema crtanju i interes prema digitalnim medijima rezultiralo je pohađanjem studija “Multimedije, Oblikovanja i Primjene” na Sveučilištu Sjever u Varaždinu. Tijekom studija počinje se baviti freelancingom što joj omogućava da po završetku studija 2017. otvori svoj studio primarno orijentiran na ilustraciju.

2019. postaje dio tima illustratorske agencije Advocate Art specijalizirane za područje dječjeg izdavaštva.

Uz život posvećen ilustraciji, inspiraciju pronalazi u dugim šetnjama u prirodi i učenju novih vještina.

e-mail: iz.ptica.draws@gmail.com

tel: +385/99 769 3028

web: www.iz.ptica.com

instragram: @iz.ptica

behance: Iz Ptica

tnegulic08. DRUŽBE PERE KVRŽICE – Kaja Kajfež