22. PAVLA ŠEGOTE – Luka Petrač

Opis rada

Pavao Šegota glavni je protagonist romana koji svojim životom aktualizira gubitak individualnosti u velezajednici. Predstavio sam njegov lik smjestivši ga u Prag, na šetnicu Karlovog mosta, koristeći crno bijeli kontrast kako bi dočarao atmosferu.


O autoru

LUKA PETRAČ rođen je 1980. godine u Zagrebu. Godine 2001. diplomirao je na Učiteljskoj akademiji u Zagrebu, a 2006. na grafičkom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu u klasi prof. Nevenke Arbanas.

Imao je više samostalnih i skupnih izložbi u domovini i inozemstvu (Zagreb, Dubrovnik, Split, Opatija, Bratislava, Bari, Krakow, Skopje, Johanesburg, Juangriego…). Autor je javnih radova izvedenih u tehnici mozaika i vitraja u Hrvatskoj i Sloveniji. Nagrađivan je za slikarska ostvarenja u domovini i inozemstvu. Objavio je knjigu iz područja likovne pedagogije Dijete i likovno-umjetničko djelo 2015 god. Ilustrirao je knjige za djecu i mlade (Isusu za rođendan (2002.), Pjesma stvorova (2003.), Nogometna bajka (2006.), Svjetlo koje se ne gasi (2014.), Divlji konj (2016.)).

Član je Hrvatskog društva likovnih umjetnika i Matice hrvatske. Zaposlen je u umjetničko-nastavnom zvanju izvanredni profesor na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

e-mail: luka.petrac@ufzg.hr

tel: +385 98 1827 927

tnegulic22. PAVLA ŠEGOTE – Luka Petrač