09. DUNDA MAROJA – Dubravko Kastrapeli

Opis rada

Ovo je Dundo Maroje kako bi izgledao da je naručio svoj portret za svog boravka u Rimu u vrijeme događanja komedije „Dundo Maroje“, a da mu sin Maro nije spiskao dukate – uljepšan, u skupocjenom krznenom ogrtaču, sa zlatnim lancem i vrećicom dukata, te rodnim gradom u pozadini.


O autoru

DUBRAVKO KASTRAPELI, rođen je 26. siječnja 1971. godine u Zagrebu. Završio srednju elektrotehničku školu, te nakon toga upisao Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu na kojoj je diplomirao 1995. godine u klasi prof. Kesera, te kod prof. Damjanov na temu “Utjecaj umjetničkog djela na likovno izražavanje djece”.

Nakon toga se bavi slikarstvom i kiparstvom, da bi se ubrzo posvetio ilustraciji i stripu. Posljednjih godina posvetio se ilustriranju Cervantesovog “Don Quijotea” i djela Marina Držića u kojima spaja svoju ljubav prema književnosti i likovnosti te je na tu temu održao više samostalnih izložbi u Dubrovniku, Rijeci i Zagrebu.

Ilustrirao je i dizajnirao brojne slikovnice, letke, plakate, udžbenike, dječje časopise i poštanske marke. Radio je kao profesor likovne kulture u osnovnoj školi i kao grafički dizajner u Hrvatskom Crvenom križu.

Obiteljski čovjek, otac dvoje djece.

e-mail: dubravko.kastrapeli@gmail.com

Facebook – Dubravko Kastrapeli – Slikar/Ilustrator

https://www.facebook.com/Dubravko-Kastrapeli-SlikarIlustrator-117662151605273/

Behance – Dubravko Kastrapeli

https://www.behance.net/dubravkokab7fa

tnegulic09. DUNDA MAROJA – Dubravko Kastrapeli