04. BOTINEČKI KUTI -Božidar Trkulja

Opis rada

U svim svjetovima i svim svemirima postoje kuti, mjesta na kojima se pojavljuju portali, nevidljivi prolazi koji vode na mjesta gdje mašta nezaustavljivo stvara. Portali su za svakog prolaz u nešto drugo i svatko tko kroz njih prođe uvijek pronađe svoju osobitu i osobnu priču.

Iako ih ima mnogo, kuti s najviše portala su oni koji su nastali još na početku jednog vremena, a svi upućeni dobro znaju da su to Botinečki kuti. Jedinstveno mjesto s mnoštvo jedinstvenih portala i jedinstvenih svjetova koji čekaju da ih netko otkrije kako bi mogli ispričati svoju jedinstvenu priču.


O autoru

Božidar Trkulja je rođen 1975., a od jednog trenutka koji se čini kao da je bio jako davno, radi kao novinar, filmski kritičar, scenarist i redatelj, iako ga često, optužuju za pjesništvo i stvaranje neobične glazbe. Završio je Školu za tekstil, kožu i dizajn, a studirao je teologiju na KBF-u.

Autor je nagrađivanih i svjetski uspješnih stop-animacijskih lutkarskih filmova „Priča s početka vremena“ (2012.) i „Posljednji izazov“ (2017.). Idejni je autor i scenarist stripa “Akademija čuda” (2013.). Autor je izložbi “Od stripa do animiranog filma” (2013.) “Lutka u hrvatskom animiranom filmu” (2014.), „Posljednji izazov: Fantastična izložba lutaka i scenografije“ (2017.) u Zagrebu, te 2018. „Vrijeme lutke – Izložba fantastičnih glumaca“ u Rijeci, „Kvadrat i faza“ u Varaždinu, te projekt-izložbu „Vrijeme srca“ (2019.) u Zagrebu, na kojoj je surađivao s 50 hrvatskih umjetnika te pritom objavio „Reanimacijski glasnik“ – novinu i internetsku stranicu za pobuđivanje kulture i suvremene umjetnosti.

tnegulic04. BOTINEČKI KUTI -Božidar Trkulja