Radionice „Knjige našeg djetinjstva“

Hodajući knjigama naših ulica u ožujku 2019. smo krenuli s radionicama „Knjige našeg djetinjstva“.

Na susretima ćemo se družiti sa spisateljima i spisateljicama te u ugodnom ozračju obrađivati pojedine naslove iz naziva ulica naselja Botinec.

Prvi susret –  11.04.2019 – Šegrt Hlapić

Na prvoj smo se radionici družili sa šegrtom Hlapićem, čitajući ga otkrivali njegove vrline i slijedili ga u pustolovinama, a potom izradili čizmice masom za modeliranje i kutijice za njih od recikliranog papira.

Drugi susret- 28.03.2019 – Pero Kvržica

Na drugom smo se susretu upoznali s družbom i elanom Pere Kvržice, s piscem i pjesnikom Višeslavom Kirinićem, a i sami smo osmislili svoj papirnati mlin s nekoliko ideja koje bi mogli doprinijeti kvaliteti života u našem naselju.

Treći susret- 23.05.2019. – Demetrova Teuta

Treći susret održan je iznimno u prostorijama Udruge penzionera u Botincu gdje smo imali priliku i čast ugostiti svestranog pisca Stjepu Martinovića koji nas je upoznao sa likom i djelom Ilirske kraljice Teute, a svoje izlaganje popratio i pjesmom uz gitaru.

Četvrti susret- 12.12.2019. -Cesarićev slap

Na četvrtom smo se susretu družili sa spisateljicom za djecu Tamarom Bakran koja je u knjižnici škole s djecom razgovarala o Cesarićevom slapu i o raznim drugim temama koje djecu vesele.

Radionice se odvijaju u prostoru školske knjižnice pod vodstvom Davorke Semenić Premec iz udruge Hrvatsko čitateljsko društvo, a o slijedećim terminima saznajte na našoj Facebook stranici.

tnegulicRadionice „Knjige našeg djetinjstva“