Radionica „Knjige našeg djetinjstva“

Hodajući knjigama naših ulica krenuli smo u ožujku s radionicom „Knjige našeg djetinjstva“. Na prvoj smo se radionici družili sa šegrtom Hlapićem, čitajući ga otkrivali njegove vrline i slijedili ga u pustolovinama, a potom izradili čizmice masom za modeliranje i kutijice za njih od recikliranog papira.

Na drugom smo se susretu upoznali s družbom i elanom Pere Kvržice, s piscem i pjesnikom Višeslavom Kirinićem, a i sami smo osmislili svoj papirnati mlin s nekoliko ideja koje bi mogli doprinijeti kvaliteti života u našem naselju.

Treći susret posvetili smo Demetrovoj Teuti pozvavši Stjepu Martinovića, porijeklom iz Dube u Konavlima, novinara, dugogodišnjeg urednik Vjesnika, književnika, dizajnera glazbala i jedrilica, izvođača mediteranske glazbe poznatih autora i svojih vlastitih. Ovaj puta odlučili smo upriličiti događanje u prostorijama Udruge umirovljenika Botinec kako bi i bake i djedovi dobili priliku sudjelovati u projektu.

Radionice se odvijaju pod vodstvom Davorke Semenić Premec iz udruge Hrvatsko čitateljsko društvo, a o slijedećim terminima saznajte na našoj Facebook stranici.

tnegulicRadionica „Knjige našeg djetinjstva“